CDA en PvdA vallen elkaar aan

Het CDA en de PvdA zijn elkaar vandaag in de haren gevlogen. Zo verwijt PvdA-leider Wouter Bos het CDA dat zij haar sociale gezicht verloren heeft, en zich overlevert aan de VVD. Als de christendemocraten straks in zee willen met de PvdA, moeten ze afstand nemen van rechts, stelt Bos.

Op zijn beurt had CDA-leider Balkenende geen goed woord over voor de nieuwe financiële plannen van de PvdA. Volgens hem komt de PvdA in 2007 wel degelijk uit op een begrotingstekort. Ook de VVD verwijt de PvdA wat dat betreft "miraculeus rekenwerk".

CDA-fractieleider Maxime Verhagen vindt dat de PvdA is blijven hangen in de oude Paarse periode, waar ze door de kiezers in mei vorig jaar juist hard voor is afgestraft: "Paarse oplossingen heeft de PvdA. Bos heeft een gemakkelijke babbel maar blijft steken in het verleden." Volgens Verhagen weigert de PvdA te praten over herziening van het ziektekostenstelsel en wil ze alleen met subsidies mensen aan de slag helpen. In het verleden is volgens hem gebleken dat dat niet werkt. ''En dan stelt de PvdA ook nog de hypotheekrente ter discussie", zo besloot Verhagen.