Counter-Strikers veelvuldig op de vuist in LA

Knox had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LAPD heeft al 300 keer moeten opdraven bij rellen in internetcafé's. De grootste boosdoeners blijken café's waar het populaire Counter-Strike spel wordt gespeeld. Een gemeenteraadslid van Los Angeles wil de café's strengere regels gaan opleggen, waaronder een leeftijdsgrens.

De Counter-strikers zijn de afgelopen maanden al vaker in ernstige real time battles beland. Hierbij zijn verschillende gewonden gevallen waaronder jonge bezoekers.

De vechters gebruiken niet enkel de vuist. Eén jongen werd daadwerkelijk met een pistool in het been geschoten en een ander liep ernstig hoofdletsel op nadat hij met een stoel op het hoofd werd geslagen. Bij dit laatste gevecht verzamelden zich 100 jongeren voor het café met metalen pijpen en stoelen. Vorig jaar juni werd een bekende counter-striker voor zijn huis doodgeschoten toen hij terugkwam van een game-sessie.

Inmiddels moet op last van de gemeente bij elk café beveilingspersoneel aanwezig zijn. Op basis van een lopend onderzoek wil het gemeenteraadslid extra beveilingsmaatregelen nemen.