Bush maakt uitzonderingswet voor Area 51

Een nieuwe poging om geheime informatie van Area 51 vrij te krijgen is mislukt. De geheime luchtmachtbasis Area 51, nabij Groom Lake in de Nevada woestijn is door president Bush vrijgesteld van wetten die zeggen dat geheime informatie over operaties die in de basis plaatsvinden vrij gegeven moeten worden.

Area 51 is de vermeende site waar buitenaardse wezens gevangen zouden worden gehouden, en high-tech vliegtuigen getest zouden worden.

Voormalige medewerkers van Area 51 zeggen dat er milieuschadelijke dingen op de lokatie plaatsvinden. Volgens de milieuwetten is de VS verplicht informatie prijs te geven omtrent deze gebeurtenissen, echter daarbij zouden geheime documenten geopend moeten worden.

Bush zegt dat "het in het uiterste belang van de Verenigde Staten" is dat er geen informatie van Area 51 vrij wordt gegeven. Bush heeft speciaal voor Area 51 een uitzonderingsregel op de milieuwetten in het leven geroepen.

De beslissing van Bush werd afgelopen september gemaakt, en is op 24 december in het Federale Register gepubliceerd en geldt voor een jaar.