Padden met hallucinerende werking gestolen

MrReaL en bramaan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leeuwarden zijn donderdagmiddag uit een reptielenzaak drie Zuid-Amerikaanse padden gestolen. De padden zijn populair onder drugsverslaafden omdat ze zorgen voor een hallucinerende werking als je aan ze likt.

Volgens eigenaar Richard Mastenbroek waren het een man en vrouw die de beestjes hebben gestolen. "Ze kwamen even voor vieren de winkel binnen. De man stond wat te ouwehoeren bij de hagedissen achter in de zaak. Op hetzelfde moment heeft de vrouw drie padden uit het terrarium bij de voordeur gehaald en in haar zak gestopt." Verder verteld Masterbroek dat hij wel meer last heeft van junkies in zijn zaak. "Het kan me niet schelen als een van de dieven door misbruik van de beesten komt te overlijden", zegt Mastenbroek. "Ze moeten de padden namelijk pijn doen of laten schrikken om er extra gif uit te krijgen. En dat vind ik vreselijk."

De stof, het zenuwgif buvotoxine, die de padden afscheiden via hun gifklieren veroorzaakt hallucinaties die wel zeven tot acht uur kunnen duren. De politie waarschuwt dat overmatig gebruik van de stof een opgezwollen tong en verlamming van de hartspier tot gevolg kan hebben. De padden zijn een vuist dik en hebben een donkerbruine kleur.