Vrouwen parkeren slechter dan mannen

Wildehaar, Ringelding, The Red Devil, floyty, floyty, Hilfiger, BarryD, Dieren en MrLunkDOTcom hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door de Britse verzekeringsmaatschappij Diamond gepubliceerde analyse van aangiftes blijkt dat vrouwen bij het parkeren tot twee keer meer brokken maken dan mannen. Maar met mannen achter het stuur is het risico groter op ongevallen op de weg. Zo zijn frontale botsingen of het aanrijden van voetgangers en dieren veelal het werk van mannen.

De belangrijkste vaststelling van de verzekeraar is dat mannen gemiddeld een schadeclaim van 2.156 pond indienen. Dat komt neer op zo'n 3.400 euro. Dat bedrag is 20 procent hoger dan die van de vrouwelijke chauffeurs. Zij kosten de verzekeraar gemiddeld zo'n 1.790 pond. Het meest opvallend is dat maar liefst 98 procent van de rechtelijke veroordelingen wegens onverantwoord rijgedrag mannen betreft.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen een heel ander rijgedrag vertonen. Ze rijden trager en minder agressief dan mannen. Daarom leveren de ongevallen waarbij zij betrokken zijn minder schade en daarom minder kosten op. Door de studie biedt de verzekeringsmaatschappij vrouwen een goedkopere polis aan. Andrew Howard, hoofd verkeersveiligheid van de British Automobile Association vatte het onderzoek kernachtig samen. "Vrouwen zorgen voor gebroken metaal, mannen voor gebroken botten."