12-jarige jongen stikt in maïsberg

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Belgische Torhout is woensdagavond de 12-jarige Kylian Vandelanotte om het leven gekomen toen hij speelde op een berg maïs in een loods. De jongen is gestikt toen hij door een afzuiginstallatie voor kippenvoer diep in de maïsberg werd gezogen, aldus het Brugse parket.

De jongen was samen met zijn neefje, de 13-jarige Brecht Vandelanotte, op de kippenboerderij van Brechts ouders. Op zich is dit niet gevaarlijk, stelt het parket, was het niet dat onder de berg met kippenvoeder een zuiginstallatie zat met transportband. Die gaat automatisch in werking als er te weinig voeder in de kippenhokken is. De installatie draait dan twee minuten lang volautomatisch en zuigt maïs weg. De kinderen zijn meegezogen.

De 12-jarige Kylian werd volledig in de maïs getrokken. Het 13-jarige neefje werd tot aan de schouders in de maïs gezogen. Een getuige zag de feiten gebeuren en alarmeerde de ouders. De moeder van Brecht kon haar zoon uit het maïs redden. Het andere kind was spoorloos verdwenen in de berg. Na anderhalf uur werd het overleden kind gevonden. Zowel Brecht als zijn moeder zijn in shocktoestand naar het ziekenhuis gebracht.