Ambulances gecrasht tijdens spoedrit

vleermuis en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisterenochtend zijn twee Eindhovense ambulances, terwijl ze op weg waren naar een spoedgeval, zelf betrokken geraakt bij een verkeersongeluk.

In beide gevallen waren er geen patiënten aan boord, maar liepen de ambulancemedewerkers lichte verwondingen op. Beide wagens zijn voorlopig niet te gebruiken, daarom wordt er één reservewagen ingezet en wordt er een tweede gehuurd in de regio.

Het eerste ongeluk gebeurde rond half twaalf in Best. Daar raakte de chauffeur de macht over het stuur kwijt in een bocht. De ambulance kantelde, schoof door de middenberm en belandde op de andere rijbaan. Daar gleed de ambulance tegen een personenauto aan die op dat moment net was gestopt. Gelukkig raakte de bestuurder daarvan niet gewond, maar ook zijn auto liep blikschade op.

Een half uur later werd de tweede wagen aangereden in Eindhoven zelf. De ambulance reed met sirene en zwaailichten aan door het rode licht een kruising op, net toen een 32-jarige Eindhovense automobilist door het oranje licht reed. Tegenover de politie veklaarde hij later dat hij de ambulance niet opgemerkt had en juist wat gas bij gaf om het oranje verkeerslicht nog te halen. Ook bij deze aanrijding bleef het bij blikschade en lichte verwondingen voor het ambulance personeel. De 32-jarige automobilist bleef ongedeerd.