Internetten op het werk neemt toe

Wildehaar en The_Comeback-kid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds meer werknemers besteden een belangrijk deel van de door de baas betaalde uren met surfen voor privé doeleinden. Niet alleen wordt er steeds meer gesurfd, ruim een derde van het internet gebruik op de werkplek blijkt, volgens een onderzoek van adviesbureau Ernst & Young, niets met het werk te maken te hebben.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder ongeveer zeshonderd Nederlandse directeuren, managers en ict-professionals, waarvan 39 procent op computers van de baas wekelijks meer dan 4 uur op het internet door te brengen. Dat is gemiddeld een half uur langer dan een eerdere meting in februari. Bij de overheid en niet-commerciële organisaties wordt het minst gesurfd: 3,1 uur per week. In de dienstverlenende sector wordt daarentegen dik twee keer zoveel op internet gesurft: 6,8 uur per week.

Van het totale internetgebruik is 32 procent niet werkgerelateerd. Dit percentage ligt in de dienstverlening op 36 procent, en op 7 procent in de handel- en distributie sector. Slechts 17 procent van de ondervraagden zegt alleen maar werk-gerelateerde sites te bezoeken.