CD-prijzen verlaagd door platenmaatschappij

koekebakker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De onafhankelijke Nederlandse platenmaatschappij Excelsior Recordings verlaagt drastisch de cd-prijs. Excelsior doet dit 'by popular demand', gezien de vele publieke klachten over de te hoge cd-prijzen.

Uit het persbericht:
Met deze maatregel geven de firma's gehoor aan wijdverbreide klachten bij het publiek over de te hoge cd-prijs. Excelsior en V2 vertrouwen erop dat de detailhandel de verlaagde handelsprijs vertaalt in een lagere consumentenprijs en voldoende aandacht op de winkelvloer zodat de muziekliefhebber uiteindelijk profiteert van deze actie. Door deze maatregel worden de platen van de lokale acts van V2 zoals Frank Boeijen en JWRoy, fors goedkoper net als die van de Excelsior-artiesten Supersub, Spinvis, Daryll-Ann en Johan.

Volgens Henk Eigenbrood, als directeur van V2 Records één van de drie vennoten in Excelsior Recordings, stellen de maatschappijen met de prijsverlaging een daad die uiteindelijk ook tot hogere verkopen zal leiden. 'Twintig euro of meer voor een cd is voor veel mensen een hoop geld vandaag de dag. De prijs die wij invoeren moet leiden tot een winkelprijs van circa € 15,= en dat maakt voor de muziekliefhebber een groot verschil, daar ben ik van overtuigd. De forse prijsverlaging is een bewuste risicovolle stap van ons. De markt is erg moeilijk en daalt geleidelijk de afgelopen twee jaar. De cd-prijs kan hier mede debet aan zijn en is langzamerhand een psychologisch struikelblok bij de consument om een legale cd aan te schaffen.'