Verdachte bezoekers moskeeën aangeven

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Eindhoven zullen moskeeën niet aarzelen om verdachte bezoekers, die tot terroristische groeperingen kunnen behoren, de toegang te ontzeggen en eventueel bij de politie aan te geven. Dat bleek gisteravond op een persconferentie na een ontmoeting van burgemeester Welschen met vertegenwoordigers van de moskeeën.

De moskeeën willen met die boodschap laten zien dat ze geen enkele bemoeienis hebben met terroristische activiteiten. Ze zijn geschrokken van recente berichten over Al Qaeda-activiteiten in Eindhoven. Ze willen nu zelf nadrukkelijker een oogje in het zeil houden op hun bezoekers. "We willen verkeerde mensen afschrikken, laten zien dat ze niet welkom zijn", zegt Fu'ad Dol van de Al Fourqaan-moskee. ''Als de veiligheidsdienst namen heeft van mensen met foute ideeën, moeten we die samen met de politie oppakken", aldus Gani Ozturk van de Fatih Moskee. "Je hebt altijd rotte appelen in een mandje."

In het verleden zouden er al contacten tussen de moskee en de veiligheidsdienst zijn geweest over mensen die mogelijk extremistische denkbeelden hadden. Maar onduidelijk is waar die toe hebben geleid.

-
Verklaring van de Eindhovense Islamitische organisaties.