Darts: Uitslag halve finales Worlds Trophy

Sander / CrazyByte had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van Barneveld - O'Shea
Raymond van Barneveld is in de halve finale van de World Darts Trophy blijven steken. Hij verloor gisteren van de Engelsman Tony O'Shea met 5-4.

Al snel liep Van Barneveld een achterstand op van 4-1 in sets. Deze wist hij nog terug te brengen tot 4-4, maar de beslissende negende set ging alsnog naar de Engelsman: 5-4.

"Ik verloor de controle vrij snel", zei 'Barney' voor SBS6. "In de pauze stond ik met 3-1 achter, toen heb ik me opgepept. Maar het werd gelijk 4-1. Toen ben ik maar gewoon gaan gooien, wat losjes, het maakte toch niets meer uit. Toen gingen ze er wel in. Ik heb onwijs teruggeknokt, tot 4-4, daarna was het open. Hij heeft fantastisch gespeeld."

David - Fordham
De andere halve finale is gewonnen door Tony David in een wedstrijd tegen Andy Fordham. De wedstrijd ging gelijk op, tot 4-4 in sets. Uiteindelijk brak David Fordham in de beslissende set, waarna hij de wedstrijd op eigen kracht uit kon gooien.

Tony zei achteraf: "Het was een ongelooflijk zware wedstrijd, net als de andere halve finale vanavond. Ik heb werkelijk geen idee waar ik de kracht vandaan heb gehaald om tot het einde mee te blijven doen. Nu ben ik nog één stap verwijderd om de belofte aan mijn moeder in te lossen. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik niet had geklaagd als Andy gewonnen had. Hij speelde super".

Fordham na afloop: "Als ik altijd kon spelen zoals de laatste dagen, stond ik een stuk hoger op de ranglijst. Maar die Tony is verschrikkelijk; als je ook maar één dart verkeerd gooit straft hij je af. Men noemt Tony dan ook niet voor niks
'Deadly'."