Piet Paulusma is de beste voorspeller

competer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Piet Paulusma is de weerman die het vaakste het juiste weer voorziet. Hij voorspelt het weer op korte én lange termijn beter dan Meteo Consult en weerbureau HWS. Een en ander blijkt na een onderzoek van amateur-weerkundige Johan Kamphuis in de Telegraaf.

Kamphuis vergeleek de weersverwachting van Meteo Consult, HWS én Paulusma gedurende één maand. Hij maakte daarbij onderscheid in 3 categorieën: de korte termijn, de middenlange termijn en de lange termijn.

Volgens Kamphuis maken ze alle 3 kwalitatief goede verwachtingen. HWS blijft echter iets achter en scoort zowel op de korte als lange termijn het minst. Op de middenlange termijn laat Paulusma een steekje vallen. Weerbureau HWS blijkt daar de beste in te zijn.

Meteo Consult en Paulusma zijn beide winnaars, maar de Fries is de morele winnaar. Hij scoort op twee van de drie onderdelen het best en laat daarbij de gerenommeerde instituten achter zich, aldus Kamphuis. En dat terwijl meteorologen nog wel eens denigrerend deden over de kwaliteit van Paulusma zijn weersverwachtingen. ''Hij mag dan geen opleiding hebben gehad als meteoroloog, hij bewijst het zonder te kunnen. De cijfers liegen niet'', stelt Kamphuis.


En Piet's laatste voorspelling staat op PietPaulusma.nl