Grieks games-verbod in strijd met grondwet

niego, Wildehaar en _Maarten_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verbod op elektronisch vermaak? In Nederlandse verhoudingen misschien onbestaanbaar, maar in Griekenland is het er. Maar onlangs heeft de Griekse rechter twee eigenaren van een internetcafé toch vrijgesproken.

In Griekenland is online gokken verboden, maar de wet die onlangs is aangenomen om dit te voorkomen, is zo ruim gedefinieerd dat hierdoor alle vormen van elektronisch vermaak strafbaar zijn geworden. Het spelen van computergames valt vreemd genoeg daardoor ook onder deze wet.

In het internetcafé van de verdachten was het onder meer mogelijk het tactische schietspel Counter-Strike te spelen. De eis was maar liefst drie maanden cel, intrekking van hun vergunning en een boete van 4950 euro.
En in Griekenland heeft een cel vast geen computer....

Gelukkig voor de twee verdachten sprak de rechter hen vrij. De rechter voegde eraan toe dat volgens hem de wet zelfs in strijd is met de Griekse grondwet. De Griekse regering heeft nog niet op deze kritiek gereageerd, maar waarschijnlijk komt hiermee een eind aan de Griekse hetze tegen computerspellen.