Voetbal: Uitslag Super Cup

Feyenoord is er niet in geslaagd de Super Cup te veroveren. In Monaco bleef het tegen Real Madrid steken op 3-1. De doelpunten aan Spaanse kant werden gemaakt door Paauwe (eigen doelpunt), Roberto Carlos en Gutti. Pierre van Hooijdonk scoorde het enige doelpunt voor Feyenoord. Real Madrid mocht eindelijk de erelijst aanvullen met de nog niet eerder gewonnen Super Cup.

In de eerste 21 minuten werd al snel duidelijk dat Feyenoord niet kon reageren op de overmacht van Real Madrid. In de vijfde minuut passeerde Paauwe zijn eigen doelman Zoetebier na een harde voorzet van Roberto Carlos. Een kwartier later schoot Roberto Carlos na een prachtige aanval de Madrilenen naar 2-0.

Vanaf dat moment deed Real Madrid, houder van de Champions League, het rustiger aan. Dit gaf Pierre van Hooijdonk de gelegenheid zijn specialiteit nog maar eens te onderstrepen door in de 55e minuut de keeper Casillas vanuit een vrije trap kansloos te houden. Door een inschattingsfout van Zoetebier zette Gutti na vier minuten de eindstand neer, 3-1. Via een kopbal wist hij doel te treffen.