Engeland wint Schevenings Vuurwerkfestival

Zaterdagavond heeft het Engelse team het internationale vuurwerkfestival in Scheveningen gewonnen. Het slechte weer speelde de organisatie wederom parten, ditmaal kon daardoor slechts een van de twee geplande vuurwerkshows doorgaan. Ongeveer 65.000 bezoekers kwamen naar de slotavond van het festival om de vuurwerkshow van het Engelse team te bekijken.

In eerste instantie zouden ook de Duitse deelnemers zaterdagavond hun vuurwerk afsteken, maar deze show moest op het laatste moment worden afgelast als gevolg van de slechte weersomstandigheden. "Het was 's avonds weliswaar droog maar omdat het de hele dag had geregend, konden we het vuurwerk pas om 19.30 uur opbouwen", aldus de directeur van het Organisatiebureau Scheveningen, B. Vermijs.

"Omdat er te weinig tijd was voor twee shows is toen geloot om te bepalen welk team zijn vuurwerk mocht afsteken. De keuze is daarbij op de Engelsen gevallen." In het eindklassement eindigde Nederland op een tweede plaats. Italië eindigde op de derde plaats. Beiden landen hadden hun vuurwerk vrijdagavond afgestoken.

Het vierdaagse festival, dat oorspronkelijk van dinsdag tot en met vrijdag zou duren, werd dit jaar zwaar getroffen door het slechte weer. De shows van dinsdag en woensdag moesten worden afgelast. De gemeente Den Haag gaf de organisatie daarom tot en met zaterdag om het programma af te werken.