Werkloze eet meeste kant-en-klaar maaltijden

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van Deloitte & Touche, de Rijksuniversiteit Groningen en Hogeschool Brabant, waarbij 710 vrouwen en 698 mannen betrokken waren, blijkt dat mensen met een drukke baan ruim één keer per week naar een diepvriesmaaltijd grijpen, terwijl werkelozen dit twee keer per week doen. Frank Quix, die het onderzoek uitvoerde, weet niet direct een verklaring voor de opmerkelijke constatering. 'Je zou zeggen dat mensen zonder baan veel meer tijd hebben om te koken.'

Uit het onderzoek blijkt verder dat één op de vijf Nederlanders niet meer ontbijt. Van de mannen die nog wel ontbijten, doet één op de acht dat onderweg naar het werk. Wachten op ontbijt, lunch of diner blijkt de gemiddelde Nederlander ook steeds minder te doen. Meer en meer bepaalt de lekkere trek het moment van eten in plaats van het tijdstip. Omdat het avondmaal steeds later wordt genuttigd, snoept men steeds vaker.