Lichaam Zoetermeerse jongen gevonden

Esposa en Smokey Bux hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend omstreeks 9.15 uur is op de oever van recreatieplas Noord Aa het lijk gevonden van de 17-jarige Zoetermeerder die sinds afgelopen zaterdagmiddag werd vermist, zo heeft een woordvoerder van politie Haaglanden bekendgemaakt.

Brandweer en politie zetten de afgelopen dagen reddingsboten, duikers, sonarapparatuur speurhonden en een helikopter in. Desondanks waren het vanochtend omstanders die het stoffelijk overschot vonden op een van de oevers van de Noord Aa. Familieleden van de jongen waren erbij toen het lichaam werd gevonden.

De politie zei gisteren al dat de recreatieplas een moeilijke plek is om te zoeken. De diepte varieert er van zes tot twintig meter. Het is verder volgens de woordvoerder gebruikelijk dat een stoffelijk overschot eerst zinkt en na drie of vier dagen weer boven komt drijven.

De moeder van de jongen zei gisteren tegen een verslaggever van de regionale zender RadioWest dat de jongen niet kon zwemmen. De politie deed daarover geen mededelingen. Zij heeft de drie andere jongens gehoord over het ongeval. Deze gesprekken leverden volgens de politiezegsman geen informatie op die zij kon gebruiken bij de zoektocht.

Omdat de jongen een onnatuurlijke dood is gestorven, laat de politie sectie verrichten.