Opvolger Ontbijt TV: Goedemorgen Nederland

De opvolger van 'Ontbijt TV' gaat 'Goedemorgen Nederland' heten. Het nieuwe programma, dat geproduceerd wordt door TVBV, het productiebedrijf van Jeroen Pauw, is een samenwerkingsverband tussen de KRO, de AVRO en de NCRV en heeft daarom meer geld tot haar beschikking. Hoeveel geld precies voor het programma is uitgetrokken, wil een NCRV-woordvoerder niet zeggen.

Het is de bedoeling dat het programma een hoog journalistiek gehalte krijgt. Vijftien tot twintig redactieleden, afkomstig van de drie omroepen, moeten dit voor elkaar krijgen. Het programma gaat door één persoon gepresenteerd worden. Op deze manier hoopt eindredacteur Mentens meer een personalityshow neer te kunnen zetten. Dit persoon wordt waarschijnlijk MTV-presentatrice Daphne Bunskoek, die afgelopen seizoen ook al te zien was in 'Ook dat nog!'.

'Ontbijt TV' moest een maand geleden stoppen omdat de KRO de financiële lasten niet langer in zijn eentje wilde en kon dragen. Aanvankelijk leek het erop dat er geen opvolger zou komen, maar uiteindelijk staken KRO, AVRO en NRCV toch de koppen bij elkaar.

'Goedemorgen Nederland' zal vanaf 2 september op werkdagen tussen 7 en 9 te zien zijn op Nederland 1. Het programma wordt onderbroken door het NOS Journaal en Studio Sport.