In Saudi-Arabie veroordeelde Britten in beroep

battlesickloner had ons via de newssubmit het volgende te melden: titel:

Woensdag begint het beroep van de vijf Britten die in Saudi-Arabië veroordeeld zijn voor een reeks anti-westerse bomaanslagen. De vijf, die veroordeeld zijn van 5 jaar tot de doodstraf, zouden dan binnen enkele weken vrij kunnen komen. De bomaanslagen zijn volgens de Saudi's te verbinden aan een oorlog in verband met dranksmokkel.

Op de Saudische TV zijn beelden getoond van vier Britten, een Canadees en een Belg die de bomaanslagen toegaven. Deze mensen zitten al bijna 2 jaar vast, waarvan ongeveer 1.5 jaar in een isoleercel. Alle mannen trokken later hun bekentenis in. De vijfde Brit kwam niet opdagen, de vier anderen werden in geheime procedures gevonnisd.

De vijf mannen, die deel uitmaakten van een buitenlandse drankgezelschap, werden gearresteerd nadat een andere Brit omkwam door een auto-bom. Sindsdien zijn ook nog andere westerlingen gewond geraakt. Er is over gespeculeerd dat Saudische dissidenten verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de aanslagen. Vorige maand nog kwam een Brit om bij een gelijkwaardige aanslag.

In een andere zaak kijkt een Brit aan tegen 800 zweepslagen voor het uitbaten van een illegale drankgelegenheid.