Amsterdamse beurs stort verder in

De Amsterdamse beurs is, net als de andere Europese beurzen, vanochtend verder ingestort. Na bijna twee uur handelen stond de AEX 6,36% in de min op ruim 309 punten. Daarmee was het weerstandspunt bereikt, dat analisten eerder deze week op 315 punten legden. Het weerstandpunt is het niveau waarop deskundigen verwachten dat grote beleggers na koersdalingen weer aan het kopen slaan. Inmiddels is de beurs weer iets opgekrabbeld en staat op 317.

Bij de beleggers is kennelijk alle vertrouwen zoek. Alle grote fondsen leverden in waaronder Aegon, dat maandag met een winstwaarschuwing was gekomen. Nadat het fonds maandag al tientallen procenten was gedaald, leverde het vanochtend nog eens 10,5% in.

Akzo die vanochtend met tegenvallende resultaten kwam, ging bijna 12% onderuit naar 32,60 euro. Andere stevige verliezen leden grote fondsen als ASML, Fortis, ING, ABN Amro en Vedior.

Op 4 september 2000 stond de AEX op haar hoogste stand: 701 punten. Nu zit de beurs op het niveau van ruim 5 jaar geleden.