Britse tieners misdragen zich op Rhodos

4]-[ Highlander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britse jongeren hebben doorgaans een slechte naam overzee. Trekken zij niet de aandacht als hooligans, dan gaan ze wel uit hun bol op een vakantiebestemming. Jarenlang zuchtte Ibiza onder de excessen van vooral de Britse jeugd. Op het ogenblik staat Faliraki, een beklagenswaardige badplaats op het Griekse eiland Rhodos, in het middelpunt van de belangstelling.

Sex met 20 mannen

De badplaats is al vele jaren een van jongerenkroegen en disco's vergeven oord, maar dit jaar loopt het helemaal de spuigaten uit. De reden daarvoor is een veel bekeken hitsig jongerenprogramma over Faliraki op de Britse commerciele tv-zender ITV, vol scenes van dronken jongens en meisjes, en vooral ook willige meisjes. Een van die meisjes, de 20-jarige Becky, stond afgelopen week nog op de kiek in 's lands grootste zondagskrant News of the World. Boven haar foto met blote borsten en wulpse oogopslag op het strand van Faliraki stond de kop: 'Ik had sex met twintig mannen in één nacht en ik ben er trots op'.

Al met al worden dit jaar in Faliraki zo'n 300.000 Britse toeristen verwacht, een toename ten opzicht van vorig jaar met zo'n 30 procent. Niet alleen zijn velen vrijwel continu dronken, ze bedrijven ook openlijk sex op straat, in de disco en op het strand. En als het met de meisjes níet lukt, vloeken, tieren en razen ze tegen iedereen die ze op hun weg tegenkomen, en kotsen, plassen en masturberen in het openbaar. En wie er wat van zegt, kan een dreun krijgen.

Verkrachtingen

Faliraki krijgt ook te maken met nog bedenkelijker gedrag. Tot zeker drie keer toe zijn de afgelopen maanden Engelse meisjes verkracht door onbekenden, die blijkbaar in de veronderstelling verkeren dat er letterlijk álles kan wat God verboden heeft. Het Britse ministerie van buitenlandse zaken heeft vrouwen inmiddels opgeroepen voorzichtig te zijn.

De autoriteiten in Faliraki hebben besloten dat het maar eens uit moet zijn met die losgeslagen Britten. Afgelopen week zijn elf Britten gearresteerd, zeven wegens onbehoorlijk gedrag en vier wegens drugsbezit. In de Britse media getuigden de afgelopen dagen vele burgers van hun schaamte voor, en ergernis over het gedrag van hun landgenoten.

Blote reet

In de Daily Telegraph viel echter ook een ingezonden stuk van de twintigjarige Simon Topp te lezen. Simon is een van de arrestanten die twee weken geleden twaalf uur in een stinkende politiecel vol kakkerlakken in Faliraki doorbracht en een boete van 650 euro moest betalen. Hij spreekt daar schande van.

Om te beginnen is hij 'niet een boerenpummel, maar een universitair student met een vooropleiding op een privé-school'. En verder had hij met vrienden een paar uur alcoholische cocktails gedronken en dat was waarschijnlijk de reden geweest dat hij op straat de broek had laten zakken en zijn blote achterwerk toonde aan een passerend groepje landgenoten. Dat was alles. Een complete overreactie dus van de Griekse politie, aldus Topp.
Helaas kon ook op de Britse ambassade in Athene niemand enig medelijden voor Topp voelen.