Arabische De Zwakste Schakel te beledigend

'Al Halka al Ad'af', oftewel de Arabische versie van De Zwakste Schakel, een tv-programma dat wereldwijd wordt uitgezonden en bekend staat om zijn nogal bitchy presentatrices, heeft in de Arabische wereld nogal wat opschudding veroorzaakt.

Vooral de Arabische mannen hebben het er nogal moeilijk mee merkt presentatrice Rita Khoury. Ze zijn volgens Khoury niet gewend dat een vrouw hen tegenspreekt. Ze speelt de rol van quizmaster zo goed, dat heel veel mensen met afschuw over haar spreken. Ze vermijdt cafès en restaurants omdat ze voortdurend beledigd wordt.
"Mensen gaan aan de andere kant van de straat lopen als ze me zien", zegt Khoury. "En het is onvoorstelbaar hoeveel klachten er over mij zijn binnengekomen bij het televisiestation."

Volgens de presentatrice raakt geen enkele vrouwelijke gast van haar opmerkingen van slag. Dit komt volgens haar vooral ook omdat de Arabische vrouwen het ook gewend zijn om onderdrukt te worden. Jongere vrouwen bewonderen juist haar brutale houding en ook bij de oudere vrouwen begint het respect te groeien.