Schipper ligt dwars bij roeiwedstrijd

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De roeiwedstrijd ter ere van het TU-lustrum op de Schie is vrijdag afgeblazen. Een boze binnenvaartschipper had zijn schip dwars op het water gelegd.

De lustrumcommissie had in januari al een vergunning gekregen waardoor de Schie tussen de Kruithuisweg en de Koepoortbrug tussen één en twee uur gestremd zou zijn voor de beroepsvaart. Hiervan waren de binnenvaartschippers op de hoogte.

De laatste schepen richting Rotterdam passeerden de Koepoortbrug en de fietserbrug een paar minuten voor één. Maar na enen ging de draaibrug voor fietsers achter De Porceleyne Fles niet meer open. Voor de schipper was dit te veel. ‘Wat die man over de marifoon uitsloeg is te erg voor woorden.’, aldus Thea Kool van de lustrumcommissie.

De rivierpolitie wilde niet dat de brug toch geopend zou worden: ‘Als ze met intimidatie voor elkaar krijgen dat de brug opengaat, is het hek van de dam’.

De wedstrijd werd uiteindelijk afgelast, omdat onderhandelingen met de schipper niet mochten baten. De schipper ging er vervolgens met een gigantische hekgolf vandoor. De organisatie waarschuwde de verschillende roeiers via de mobiele telefoon om zo snel mogelijk een haven op te zoeken.

Tegen de schipper heeft men proces-verbaal opgemaakt. Binnenkort zal de justitie de strafmaat bepalen.