[Update] Isra?l trekt zich niet geheel terug

'Een beperkte militaire operatie', zo werd de actie van het Israëlische leger vandaag genoemd. Opnieuw zijn zij de Palestijnse stad Tulkarem op de Westelijke Jordaanoever binnengetrokken. Vorige week, onder zware druk van de VS, verliet Israël dezelfde stad nog. Premier Sharon maakte gisteren zelfs duidelijk enkele Palestijnse steden te zullen verlaten, nu de doelen zijn bereikt.

President Bush van de Verenigde Staten sprak over een 'een stap in de goede richting', nadat Sharon bekend had gemaakt binnen een week Nablus en Jenin te zullen verlaten. Het leger blijft wel in Ramallah. Sharon wil eerst dat de Palestijnen de moordenaars uitleveren die vorig jaar oktober minister Ze'evi vermoordden.

Powell ontmoet Sharon en morgen Arafat
Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, Powell, heeft vandaag een ontmoeting met premier Sharon. Powell is in het Midden-Oosten om over vrede te praten. Morgen ontmoet hij Arafat.

Sharon liet gisteren al van zich horen op de nieuwszender CNN, waar hij sprak over Arafat: "Met hem denk ik niet tot enig akkoord te kunnen komen. Ik denk dat er anderen zijn. Hij is betrokken van een strategie van terreur, terreur, terreur." Op welke andere Palestijnen hij doelde, werd niet gezegd.

Update:
Enkele uren na het binnentrekken van Tulkarem hebben de Israeliërs de stad weer verlaten. Er zijn daarbij enkele arrestaties verricht en een klein aantal raakte gewond.