Journalist bezit onderbroek Osama Bin Laden

_Administr8or_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verslaggever van de uiterst serieuze Britse kwaliteitskrant The Independent heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal. De verslaggever bezocht het huis buiten Jalalabad waar Bin Laden met z'n familie woonde en stal een van de onderbroeken uit de badkamer. "Maatje XXL, groot voor zo'n magere man." De zwart-grijs gestreepte boxershorts kunnen natuurlijk van zijn bodyguards, zonen of adviseurs zijn geweest, dat moet er wel bijgezegd worden. Toch vond Richard Lloyd-Parry van The Independent het een leuk souvenir. "Velen voor mij hebben zijn geweren, plannen en wapens gezien, maar hoevelen kunnen zeggen dat ze het ondergoed van de meest gezochte man ter wereld bezitten?"

Lloyd-Parry was een van de journalisten die vrijdag het complex bezochten waar Bin Laden en zijn familie woonden. Het huis, waar Bin Laden met een van zijn vrouwen en haar kinderen woonde ligt in Farmada, op 20 kilometer buiten de oostelijke stad Jalalabad. Het huis heeft stromend water, electriciteit via een generator en bestaat uit zes appartementen met een slaapkamer, een werkplaats en wat lijkt op een bibliotheek.

De Britse journalist geeft een uitvoerige beschrijving van het huis, dat in de hoeken ronde torentjes heeft. Veel kamers zijn inmiddels zo goed als leeg, nadat de Noordelijke Alliantie het grotendeels leeg gehaald heeft. Op alle foto's staan Bin Ladens kinderen afgebeeld met kalashnikovs. Er lagen veelal Engelstalige boeken, zoals een handleiding voor het onschadelijk maken van landmijnen. Een ander beeld: dozen met munitie voor machinegeweren, naast een stoffige tafeltennistafel. En in de keuken net als in vele andere Al-Qaeda huizen: blikken tomatensaus en pakken macaroni. De Bin Ladens hielden van pasta.