Meisje steekt rivale op Zoetermeerse school

Bij een vechtpartij op een schoolplein in Zoetermeer is gistermiddag een meisje met een mes gestoken. Het slachtoffer werd geraakt in een oksel. Ze is met spoed overgebracht naar ‘t Lange Land ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

Afdelingsdirecteur van het Oranje Nassau College B. van der Meulen is echter in onwetendheid: "ik weet niet of het een steekpartij was. Het enige wat ik vertellen kan, is dat er een vechtpartij is geweest tussen twee meisjes", zegt de directeur met een ernstig gezicht.

streetfighting

Over de oorzaak van de ruzie, kan Van der Meulen meer meedelen: "Het zal wel om een jongen zijn gegaan, en als zulke meiden ruzie hebben, dan praten we niet meer over een klap in het gezicht, maar over streetfighting".

Een meisje wacht buiten op haar lift. Licht aangeslagen verteld ze dat ze een van de meisjes kent. "Ik vind het echt heel erg allemaal". Gewend is ze echter wel aan deze toestanden op school. "We hadden vroeger elke week wel wat, maar nu hebben we in school beveiligingsmensen gekregen en is er al een tijdje weinig gebeurt, maar nu is er dit weer".