Schietpartij op Schiphol

Op de passage voor vertrekhal drie op luchthaven Schiphol heeft zich vrijdagochtend een schietpartij voorgedaan. Hierbij zijn twee gewonden gevallen. De Koninklijke Marechaussee heeft in totaal zes verdachten aangehouden. Onder hen bevonden zich de man en vrouw die met schotwonden naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Volgens de marechaussee had de schietpartij waarbij over en weer meerdere schoten zijn gelost, te maken met een vete in de drugssfeer. Enig verband met terrorisme of de aanslagen in de VS is er niet, aldus een woordvoerder. Over de identiteit van de verdachten wilde de marechaussee nog niets zeggen.

De marechaussee heeft de op- en afhaalstrook voor vertrekhal drie afgezet, de vertrekhal zelf niet. Het incident heeft vooralsnog geen gevolgen voor reizigers of het vliegverkeer, aldus de woordvoerder.

Automobilisten die reizigers willen wegbrengen, worden naar de aankomstpassage omgeleid. Van daaruit kunnen reizigers binnendoor naar de daarboven gelegen vertrekhal, zo laat de luchthaven weten.


Dit bericht werd gemeld door Mace + CaPS_ + IndemnitY + frenkb + okidokie alsmede TricTrac via de newssubmit