Cistron Telecom failliet

Cistron Telecom heeft woensdag zijn faillissement bekendgemaakt. Het Alphense bedrijf hield zich bezig met de doorgave van breedband-internet via het ADSL-netwerk van KPN Telecom.

Cistron Telecom raakte in de problemen door een te voortvarend begin, de slechte ontwikkelingen in de IT- en telecommarkt en gebrek aan investeerders. Als klap op de vuurpijl werd Cistron door KPN gesommeerd een in de vele miljoenen guldens lopende rekening voor het gebruik van zogeheten collocaties te voldoen.

Door het uitblijven van betaling besloot KPN de dienstverlening aan Cistron Telecom met ingang van 21 september stop te zetten. Cistron Telecom richtte zich de afgelopen weken nog op een doorstart in een afgeslankte vorm met aanzienlijk minder telefooncentrales (vier in plaats van zeventig) en op nieuwe geldverstrekkers. Die doorstart is mislukt.

Het faillissement van Cistron Telecom betekent ontslag voor 29 medewerkers. Ongeveer 600 klanten in Alphen en Delft moeten per direct op zoek naar een nieuw telecombedrijf. Zusterbedrijf Cistron Internet gaat, in afgeslankte vorm met 22 medewerkers, wel door.