Hacker kraakt e-mailadressen radicale moslims

virtually had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een anonieme hacker heeft een lijst in handen gekregen met daarop mailadressen van radicale moslims. Het gaat om de mailinglijst van een website.

De lijst telt vijfhonderd, vooral Arabische, namen en mailadressen. De hacker, die zich Anonymer Feigling (anonieme lafaard) noemt, heeft die aan het Zwitserse internetforum Symlink gemaild. Het kostte 'lafaard' naar eigen zeggen weinig moeite de lijst in handen te krijgen.

Het gaat volgens Der Spiegel om de mailinglijst van de inmiddels verdwenen site www.qoqaz.de. Op deze Duitstalige radicaal islamitische site konden mensen leren hoe te trainen voor de Heilige Oorlog (Jihad) en hoe wapens te gebruiken.

Op de lijst staan ook de gebruikersnaam en mailadres van een waarschijnlijk voortvluchtige verdachte terrorist. De 26-jarige Hamburgse TU-student Said Bahaji is mogelijk het logistieke brein achter de aanslagen in New York en Washington.

Bahaji zou ook voor een aantal terroristen het visum voor de VS en een woning in Hamburg hebben geregeld. Een deel van de mailadressen is uitgegeven door Duitse universiteiten in onder meer Berlijn, Bremen, Stuttgart en Münster.

De verdwenen Qoqaz website is de Duitse versie van de Arabisch-talige website www.qoqaz.com. Die is nog wel in de lucht. Eigenaar daarvan is de Londense uitgeverij Azzam Publications. Die is vernoemd naar sjeik Abdallah Azzam die in 1989 bij een aanslag om het leven kwam.

Azzam leidde vanuit een vluchtelingencentrum in New York een organisatie die zich openlijk 'bureau in dienst van de heilige strijders' noemde. Vandaaruit zijn duizenden vrijwilligers geworven voor de strijd tegen de vijanden van de politieke islam. Op een gegeven moment telden de VS 38 van dergelijke bureaus. Het is niet duidelijk of die nog allemaal bestaan.

De Duitse politie heeft nog niet gereageerd op de lijst, die openbaar op de website staat. Opmerkelijk genoeg waarschuwde de Amerikaanse federale politie FBI maandag nog dat politiek gemotiveerde hacks streng bestraft zullen worden. Een groep van enige tientallen hackers had aangekondigd aanvallen te gaan uitvoeren op Palestijnse en Afghaanse sites.