Arts vreest einde carrière Kournikova

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse arts van Anna Koernikova vreest voor het einde van de loopbaan van de Russische tennisster. Dr. H. Hörterer heeft in een interview met de sportzender Sport 1 gezegd dat Koernikova niet voldoende rust neemt om de breuk in haar linkerenkel te laten genezen. Het gewricht wordt nu met schroeven bij elkaar gehouden.

Hörterer meent dat Koernikova zeker drie maanden moeten rusten om goed van haar blessure te genezen. Die opvatting heeft de medicus Koernikova al in juni, toen ze voor een behandeling in Duitsland was, meegedeeld. Eind juli stond zij op het toernooi van San Diego echter al weer op de baan. De Russische verloor haar partij in de eerste ronde kansloos.

Hörterer wees erop dat zijn patiënte al eerder in haar loopbaan een soortgelijke blessure heeft gehad. Ook toen heeft ze niet genoeg tijd genomen voor de genezing. Koernikova heeft zich deze week afgemeld voor de US Open. Eerder miste ze de grandslamtoernooien Roland Garros en Wimbledon.

Koernikova, die miljoenen verdient via reclame en sponsoring, richt zich voorlopig op de Australian Open volgend jaar januari.