Bennie Jolink voor de rechter

Happyfun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voormalig manager Anton 'Mick' Froeling van de Achterhoekse rockband Normaal daagt zanger Bennie Jolink voor de rechter. Doetinchemmer Froeling voelt zich gegriefd door opmerkingen van de voorman aan zijn adres.

In het blad Samsonic, een muziek- en lifestylemagazine, verklaarde Jolink onlangs over hem: "En dan tilt-ie je glashard voor miljoenen. Verraad. Een mes in je rug". Bij het horen van de naam Mick Froeling ("Hij heet eigenlijk Anton dus zelfs zijn naam is een leugen. Wij noemden hem Frauding.") slaat Jolink nog steeds op tilt, zo staat in het blad te lezen.

Al eerder stonden de twee tegenover elkaar voor de rechter. Begin 1990 noemde Jolink de voormalig manager (in 1987 was de samenwerking beëindigd) in een interview met De Gelderlander een fraudeur en een dief. Daarop spande Froeling een kort geding aan. Hij won.

Bij elke negatieve uitlating van de zanger aan het adres van Froeling moest Jolink van de rechter 5000 gulden betalen, met een maximum van 100.000 gulden. Froeling eist maandag in het kort geding tegen Jolink voor de rechter in Zutphen rectificatie in de eerstvolgende uitgave van het blad Samsonic. De Doetinchemmer heeft inmiddels laten weten binnenkort ook een bodemprocedure op te starten om schadevergoeding te eisen.

Het is niet de eerste keer dat de rockband Normaal voor de rechter moet verschijnen. Vorig jaar eiste voormalig gitarist Paul Kemper nog 1,4 miljoen gulden van z'n voormalig werkgever. Hij verloor z'n zaak. De rockers overwogen daarop zowel tegen Kemper ('als genoegdoening') als tegen een andere voormalige manager, Martin Jansen, een schadeclaim in te dienen. Jansen legde belastende verklaringen af.