Hardleerse dronkaards

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sommige automobilisten zijn wel erg hardleers. De politie te Kampen bekeurde een dronken Zwollenaar. Hij had al rij-ontzegging. Later die nacht werd zijn dronken bijrijder betrapt achter hetzelfde stuur. Dit was haar eveneens verboden omdat ook zij te diep in het glaasje had gekeken.

De 24-jarige Zwollenaar werd rond twee uur 's nachts aangehouden op de Europa-allee in Kampen. Achterin zat een 14-jarige plaatsgenoot en op de bijrijdersplaats had een 41-jarige vrouw uit Leeuwarden plaatsgenomen.
De man kon geen rijbewijs overleggen. Navraag leerde al snel dat de rechter deze onlangs had ingenomen. De Zwollenaar bleek nu weer met een borrel op achter het stuur te zitten. Een ademanalysetest op het bureau gaf aanleiding hem een rijverbod van vier uur op te leggen. Hem werd bovendien een procesverbaal uitgereikt.

Ook de Friese bijrijdster werd aan de ademanalysetest onderworpen omdat zij duidelijk onder invloed leek en bovendien was gebleken dat ook haar onlangs de rijbevoegdheid was ontzegd. De vrouw had nu een alcoholpromillage van 1.13 in haar bloed en kreeg daarom eveneens een rijverbod van vier uur opgelegd.
Het drietal verliet het bureau maar de politie vertrouwde hen niet. Het instinctieve gevoel bleek juist. Toen agenten niet veel later gingen kijken of de auto van de Zwollenaar nog op de plaats stond waar die was achtergelaten, bleek deze verdwenen.
Na enig zoeken werd het voertuig gezien op de Zwolseweg. Het drietal was op weg naar Zwolle. De bestuurder wilde eerst niet stoppen, maar besloot om na een korte achtervolging de wagen toch maar aan de kant te zetten. Nu bleek de 41-jarige Leeuwardense achter het stuur te zitten, ze had van stoel gewisseld met de 21-jarige Zwollenaar die nu naast haar zat. Nu werd tegen de vrouw procesverbaal opgemaakt.