Varma voorlopig niet op zwart zaad

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het in opspraak geraakte ex-GroenLinks-Kamerlid Tara Singh Varma hoeft niet op zwart zaad te zitten nadat zij eind mei haar ontslag als volksvertegenwoordig indiende. Sinds de dag dat zij het Kamerlidmaatschap opzegde, krijgt zij wachtgeld, dat in haar geval voor een periode van maximaal zes jaar wordt uitgekeerd.

In het eerste jaar bedraagt deze toelage per maand tachtig procent van het brutomaandsalaris van Kamerleden, dat ƒ14.783 bedraagt, zo laat een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken weten. In het tweede tot en met het zesde jaar bedraagt de maandelijkse uitkering zeventig procent van dit brutobedrag.

Kamerleden kunnen overigens ongeacht de reden van hun vertrek wachtgeld krijgen. Wil een ex-parlementariër ook na het verstrijken van de wachtgeldperiode in aanmerking komen voor een uitkering, bijvoorbeeld omdat hij door ziekte geen betaalde arbeid kan verrichten, dan moet hij of zij zich eerst medisch laten keuren.

Tara Singh Varma blijft erbij dat ze lijdt aan een dodelijke ziekte. Het vroegere Tweede-Kamerlid liet dit gisteren weten via de Haagse advocaat Dhalganjansing.

Zie ook Pseudologia Phantastica bij Singh Varma ?