Meerderheid clubs tegen kunstmat Ajax

k00pa wist ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van alle tegenstanders van Ajax in de eredivisie zegt alleen Roda JC op dit moment dat het geen enkel probleem heeft met de plannen van de Amsterdammers om na de winterstop de thuiswedstrijden in de Arena op kunstgras af te werken. Dat blijkt uit een enquête die het weekblad Nieuwe Revu hield onder zeventien eredivisieclubs.

De Graafschap tekent geen bezwaar bij de KNVB aan als het een dag voor de uitwedstrijd op het kunstgras mag trainen. Vitesse, FC Utrecht, Heerenveen, Sparta, RKC en FC Groningen twijfelen nog en PSV, Feyenoord, FC Twente, NEC, NAC, Willem II, AZ, De Bosch en Fortuna Sittard protesteren bij de nationale voetbalbond tegen de plannen van Ajax.

De Amsterdammers willen op kunstmatige bodem spelen omdat de club in de Arena al 25 grasmatten heeft versleten. Dat heeft Ajax al 10 miljoen gulden gekost. Een kunstmat kost 1,5 miljoen gulden en gaat zeker zeven jaar mee. De KNVB heeft clubs uit de eredivisie tot 18 september de tijd gegeven om bezwaar tegen het voornemen van Ajax aan te tekenen.

In de aanbieding grasmaaiers, zo goed als nieuw, niet gebruikt.