Vader Genua-dode veroordeelt geweld

Giuliano Giuliani, vader van de vrijdag in Genua omgekomen betoger, heeft de demonstranten dit weekeinde opgeroepen het geweld definitief af te zweren. "Wij hebben vrede nodig, wij hebben het recht om te betogen nodig, wij hebben kalmte nodig. Geweld leidt tot niets", zei Giuliani voor de Italiaanse omroep RAI. Giuliani, die bij de vroegere communistische vakbond CGIL werkt, betuigde zijn medeleven met de agent die zijn zoon doodschoot.

Hij noemde zijn zoon Carlo een jongen die niemand ooit kwaad heeft gedaan en onrecht verachtte. "Hij was in Genua als zoveel andere jongeren die zoveel problemen hebben en misschien ook het probleem dat zij niet te weten kunnen komen, hoe zij het onrecht moeten bestrijden." Giuliani zinspeelde erop dat de hoge hekken die de zogeheten rode zone afschermden, zijn zoon razend hebben gemaakt. Binnen de rode zone vergaderden de leiders van de zeven belangrijkste industrielanden plus Rusland (G8).

Volgens de Italiaanse pers kwam Carlo Giuliani nog maar zelden bij zijn ouders. Hij woonde met een groep punks en honden in Genua en kwam aan geld door op een plein in het centrum van de havenstad te bedelen.