SBS gaat een vervolg op Big Diet maken

Big Diet komt volgend jaar opnieuw op de buis bij SBS6. Dat heeft een woordvoerder van de commerciële zender maandag laten weten. Hij noemt de tv-afslankrace een commercieel succes.

Big Diet is een van de opvolgers van het realityprogramma Big Brother, dat dit najaar een derde editie beleeft. SBS zond eerder tot twee maal toe De Bus uit, wat een concurrerende reality soap met Big Brother moest zijn.
In Big Diet proberen een aantal dikke landgenoten in een Limburgs kasteel met hulp van diëtisten, sportleraren en psychologen zoveel mogelijk af te vallen. Dit alles onder het oog van 37 camera's. Wie procentueel het meest afvalt, krijgt dat gewicht in goud uitbetaald.

Binnenkort wordt duidelijk wie die winnaar is, maar SBS6 is nu al zo tevreden dat het programma in 2002 een vervolg krijgt. Volgens de zegsman kijken er gemiddeld 715.000 kijkers per dag naar het programma. Maar dat cijfer kwam tot stand door de kijkers van de 19.30 uur-uitzending en van de late avondherhaling bij elkaar op te tellen.

SBS 6 had al eerder laten weten dat de kans op een tweede Big-Diet vele malen groter was, dan de kans dat De Bus nog zou terugkeren voor een derde editie.
In Duitsland is inmiddels ook een Big Diet-reeks van start gegaan.