Microsoft is het doelwit geworden van een parodiesite die onwetende computeraars bekritiseert.
De site heeft het uiterlijk van de online Microsoft-handleidingen gekopieerd. Via e-mail werd donderdag in rap tempo de link naar de site verspreid. De site is getiteld 'HOWTO: Read the Fucking Manual' en richt zijn pijlen op mensen die voor de hand liggende vragen stellen over het gebruik van hun computer.
In de formulering van de maker van de fakesite is de handleiding bedoeld voor general lamers, ofwel sukkels, en zijn 'het vermogen te lezen' en 'de basis-hersenfuncties' vereist om de tekst te kunnen volgen.
Omdat de pagina de vormgeving van Microsoft heeft overgenomen en de URL begint met www.microsoft.com wordt de suggestie gewekt dat de site van Microsoft gehackt is, maar dat is niet het geval. De pagina komt van een ander domein. "De makers zijn ons netwerk niet binnengeweest", zo zei een woordvoerder van Microsoft. "De pagina staat niet eens op een van onze servers."
Hoewel het niet duidelijk is of de maker iets illegaals heeft gedaan met zijn pagina, is Microsoft wel een onderzoek begonnen om zijn identiteit te achterhalen.
Voor een half uurtje lachen kun je terecht op
http://www.microsoft.com&item=q209354@www.hwnd.net/pub/mskb/Q209354.asp
Lees ook:
»
24/05 'Topoverleg Apple en Samsung levert niets op'8
»
23/05 Tele2 in beroep tegen uitspraak Pirate Bay20
»
23/05 BREIN klaagt Pirate Bay-uploader aan94
»
21/05 Storing treft DigiD12
|
Ik heb hem al gezien, maar jullie link werkt momenteel niet !!

Da Devil
dooie link
klinkt leuk.. maar als de url t nou ook nog deed zou t maybe ECHT leuk zijn
haha

k ben niet de enige die dat ziet dus
die website is down of het adres is verkeerd!
die website is down of het adres is verkeerd!
Hij doe ut nie!
Ik weet ut niet!
ow beter hij doet het al

ff checke hoor!
Ja, hij doet ut.
wel leuk bedacht... vooral omdat het een microsoft site lijkt te zijn ....
zelfde manier als toendertijd op de MTV site, het nieuws dat Eminem omgekomen was bij een auto-ongeluk
Kijk... jullie reacties laten zien dat juist die site voor jullie is bedoelt.
Als MS doorheeft dat mensen via hun site op een parodiesite komen zullen ze het echt wel dichtzetten. Als je goed naar de URL kijkt dan kom je er zelf wel uit:
www.hwnd.net/pub/mskb/Q209354.asp
ja die url slaat werkelijk nergens op want,
http://wwwasdjasdasdasdgkgkas@www.hwnd.net/pub/mskb/Q209354.asp
dit werkt ook
of
http://wwwasdjasdasdasdgkgkas@www.fokzine.net
BUG on IE5.5 and ie 5 !!!
Opera en Netscape niet.
quote:
Als je goed naar de URL kijkt dan kom je er zelf wel uit: www.hwnd.net/pub/mskb/Q209354.asp
Duh, alsof we dat zelf nog niet in de gaten hadden.
now who\'s the lamer?
Ik zal dan wel dom zijn, maar wat the hell zijn "lamers"?
zie artike
+ l, excueese me...
<quote>
BUG on IE5.5 and ie 5 !!!
</quote>
gebruik je die nog?
je moet IE6 hebbe, met Outlook6, mplayer8, windowsXP, etc etc
Ik gebruik laatste ie5
pfff
Daar ben ik van plan overstappen naar .....
Of Mozilla ..