Schoolhoofd moet varken kussen

Een Schoolhoofd in de VS heeft een varken moeten kussen om zijn belofte in te lossen naar zijn leerlingen toe.

Andy Reistetter, Rector van de Fremont Elementary School in Fresno, California, had beloofd een varken te kussen als zijn leerlingen tussen augustus en kerstmis 5.000 boeken zouden lezen, dit om het lezen van zijn leerlingen te stimuleren. De scholieren haalden dit makkelijk.

Sterker nog: De scholieren haalden zelfs de 7.000 boeken, waardoor de Bibliothecaris, Michele Riso, er ook aan geloven moest en zijn belofte moest nakomen: het kussen van de kont van een varken.

Reistetter leende een varken van de landbouwafdeling van z'n school en kuste, samen met Riso, het varken voor een enthousiaste menigte van 650 leerlingen.

Reistetter verklaarde dat de ouders van de leerlingen in eerste instantie wel wat moeite hadden met het idee, maar dat ze al snel enthousiast raakten toen ze zagen hoe veel hun kinderen gingen lezen en hoeveel lol ze er in hadden. Reistetter gaf ook nog aan: "Dit soort methodes om leerlingen te stimuleren zijn misschien wat apart, maar het werkt prima".

En Reistetter kan het weten, want dit was niet de eerste keer dat hij op aparte wijze zijn leerlingen stimuleerde. Eerdere malen resulteerden voor hem al in het moeten kussen van een slang en het rondlopen in een jurk voor 1 volledige schooldag.