25000 mensen lopen stille tocht

Rond de 25.000 mensen hebben vrijdagavond meegelopen in de stille tocht in Volendam. Tweehonderd jongeren voerden met lichten de tocht aan. De menigte liep langs een verlicht rampcafé naar het stadion van FC Volendam. Tegenover het café ontstond een zee van bloemen.

In het stadion werd een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Hier spraken onder andere premier Kok en de burgemeester. De laatste stond stil bij de helden die hij in de rampnacht had gezien. "Ik heb die nacht helden gezien, waarvan sommigen hun leven bij de redding van hun vrienden en vriendinnen verloren."

Er werd geklapt voor zes jongeren die verhalen en gedichten voorlazen. Ook de gewonden die nog in het ziekenhuis liggen kregen een groot applaus.

In de ziekenhuizen liggen nog 118 gewonden waarvan 49 op de Intensive Care. Hun toestand is nog steeds zorgwekkend. Ondertussen hebben de drie brandwondencentra in Nederland extra personeel nodig om alle gewonden te kunnen verzorgen. Zaterdag wordt geprobeerd via een advertentie in de landelijke dagbladen verpleegkundigen te werven.