Goud + Wereldrecord voor De Bruijn

Inge de Bruijn heeft zojuist de 1e Nederlandse gouden medaille binnengehaald in Sydney.

De Bruijn, die in de finale van de 100 meter vlinderslag kwam door zowel in de series als het Olympisch record te verbeteren, was vooraf ook de grote favoriete. Redelijk ontspannen leek ze naar de race toe te leven. Haar start was goed, ze nam meteen de leiding om die vervolgens niet meer af te geven en met overmacht te winnen. Ze finishte in een tijd van 56.61, wat tevens goed was voor een nieuw wereldrecord.

Na het zilver met de damesestafetteploeg gisteren al op de 4 x 100 meter vrij is dit dus de 2e medaille voor Inge en Nederland. Inge haar gouden plak was tevens de eerste gouden medaille voor Nederland bij het zwemmen sinds de Olympische Spelen van 1984 in LA

Inge vertelde meteen na afloop dolblij te zijn en dat ze hier nu 4 jaar keihard voor getrained had en dat ze nu op jacht gaat naar meer.

Even voor de gouden race van De Bruijn kwam Pieter Van Den Hoogenband in actie in de halve finale van de 200 meter vrij. Pieter kwalificeerde als snelste door ook een nieuw wereldrecord te zwemmen. Zijn grote concurrent en al in het bezig van 2 keer goud, Ian Thorpe, Bleef slechts 0.02 verwijderd van de tijd van Van Den Hoogenband, wat een bijzonder spannende finale belooft voor morgenochtend. Van Den Hoogendband verklaarde zelf nog niet voluit te zijn gegaan, nog wel ietsjes over te hebben.

Voor meer zwemnieuws kun je ook op het forum terecht en wel hier: