IOC doet websites in de ban

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Internationaal Olympisch Comittée heeft grootse plannen en heeft honderden sites opgedragen hun activiteiten rondom de Olympische Spelen te staken.

De zet van het IOC lijkt te passen in een recente campagne om de rechten op het grootste sportevenement van de wereld te beschermen. Dit voorjaar sleepte het IOC achttienhonderd aanbieders van websites voor de rechter, omdat die de olympische ringen en het woord 'olympisch' onrechtmatig gebruikt zouden hebben. Het IOC won de zaken.
Het organiserend comité lijkt met zijn eenzijdig besloten politiek de 'oude' media als kranten, radio en televisie te willen beschermen. Uitslagenlijsten mogen pas om 00.00 uur Australische tijd, drie uur in de middag in Nederland, op de internetsites worden geplaatst.

Zelfs de site van het Nederlandse olympische filiaal, NOCNSF, (www.sport.nl) lijdt onder de actie. Projectmanager Karman, met drieënhalve kracht aanwezig in Sydney: 'Ook wij mogen de complete resultaten niet doorprikken naar onze site. Ook niet via de toelevering van nationaal persbureau ANP. Wel mag het bericht over de podiumbezetting en de beste Nederlanders worden overgenomen.'

Ook de leden van de Nederlandse olympische ploeg met een eigen website, zoals zwemmer Marcel Wouda en volleyballer Bas van de Goor, dienen zich keurig te gedragen. Zij hebben op gezag van NOCNSF de olympische symbolen van hun pagina's verwijderd. Zij mogen ook geen journalistiek bedrijven op hun sites. Evenmin mogen er geluidsfragmenten van interviews op internet worden uitgezonden.

Wat een BELACHELIJK gedoe zeg