Zenden naar Lazio Roma

Wanneer FC Barcelona akkoord gaat met een transfersom van bijna dertig miljoen gulden, speelt de 23-jarige Boudewijn Zenden met ingang van komend seizoen voor de Italiaanse kampioen Lazio Roma.

Inmiddels zouden de bankgaranties voor dit bedrag al zijn gearriveerd in Catalonië. Pierre Zenden, de vader van de buitenspeler, en de Maastrichtse advocaat mr. Goumans spraken gisteren ruim een uur met Lazio-voorzitter Sergio Cragnotti alvorens deze voor een zakenreis naar Brazilië vertrok.

Volgens Pierre Zenden Boudewijn haalde de bespreking niet vanaf zijn vakantieadres komen zijn zoon en de Romeinse club er samen wel uit. "FC Barcelona is aan zet. Hij staat daar nog drie jaar onder contract en zij moeten bepalen of ze de transfersom voor Boudewijn voldoende vinden. Lazio Roma moet zich daarvoor volgens de FIFA-reglementen officieel nog bij de Catalanen melden."

Is FC Barcelona tevreden met een transfersom van bijna dertig miljoen gulden dan komt er komend weekeinde een vervolggesprek tussen Boudewijn Zenden en Lazio Roma. Daarin hoeven slechts de laatste details te worden geregeld voor een meerjarig contract van de Limburger. Daarna zal Zenden pas gepresenteerd worden aan het Romeinse publiek.