Denen niet op z'n sterkst tegen Oranje

Bondscoach Bo Johansson van Denemarken vreest dat hij vrijdagavond voor de wedstrijd tegen het Nederlands elftal in de Rotterdamse Kuip nog steeds geen beroep kan doen op de geblesseerde Jes Hogh en Thomas Helveg.
De verdedigers van Chelsea en AC Milan misten al het eerste duel van de Denen tegen Frankrijk (0-3) en waren ook dinsdag niet in staat om met de selectie mee te trainen.
Martin Jorgensen blijft een twijfelgeval. De middenvelder van Udinese speelde alleen het laatste kwartier van de wedstrijd tegen de Fransen maar klaagde na afloop opnieuw over pijntjes.

"We hebben weliswaar nog drie dagen de tijd, maar ik vrees dat ik tegen Nederland opnieuw niet mijn beste team kan opstellen", zuchtte bondscoach Johansson. "Dat is lastig als je moet winnen. Want zo zie ik het. Zelfs aan een gelijkspel hebben we niets. Ons doelsaldo is nu al veel te slecht."

Jesper Gronkjaer werkte voor enkele honderden belangstellenden in Landgraaf alleen een looptraining af.
"Ik heb een beetje last van mijn achillespees", verklaarde de rechtsbuiten van Ajax. "Het is niet ernstig maar ik moet niets forceren. Tegen Nederland ben ik normaal gesproken wel van de partij."

Ook doelman Peter Schmeichel, verdediger Jan Heintze en spits Ebbe Sand sloegen de training over.
"Ik weet wat ik aan hen heb. Ik heb ze daarom toestemming gegeven rust te nemen", aldus bondscoach Johansson die na het EK wordt opgevolgd door Morten Olsen.

Da's op zich wel gunstig voor Oranje natuurlijk