Microsoft onder druk

DIGGER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 'anti-trust' zaak tegen het bedrijf blijft Microsoft parten spelen. Vandaag, in Amerika een gewone dag waarop dus ook Wallstreet open is, werd bekend dat het Amerikaanse ministerie van justitie, samen met 19 deelstaten, de rechter die zich bezig houdt met het onderzoek naar Microsoft en haar machtsmisbruik zal verzoeken om het bedrijf op te splitsen teneinde het monopolie van de computergigant te doorbreken.

Op deze manier zouden er twee bedrijven ontstaan waarbij het besturingssysteem Windows losgekoppeld wordt van producten als Office en Excel. Beide bedrijven zouden wel toestemming krijgen om internetbrowsers te leveren, maar van de automatische koppeling op de wijze zoals er nu het geval is, moet men dus af. Dit is een nieuwe tegenslag voor Microsoft, dat 2 weken geleden al getroffen werd in de rechtzaak toen het al op nagenoeg alle punten in het ongelijk gesteld werd. Er werd toen ook al gespeculeerd over opsplitsing van het bedrijf maar nu blijkt dus dat dat verzoek daadwerkelijk bij de rechter zal worden ingediend.

De koers van het aandeel Microsoft, 3 weken geleden nog ver boven de 100 dollar, dook meteen met ruim 15% naar beneden en is nu nog slechts een dollar of 66 waard.

Nog even en aandelen Microsoft maken een schitterende wallpaper