Bejaardentehuis stookt illegale Wodka

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een bejaardentehuis in het Russische plaastje Zvenigorod is een complete illegale wodkastokerij aangetroffen . De stokerij, gevestigd in één van de huishoudelijke vertrekken van het centrum, is daar neergezet door een medewerker van het tehuis. Deze medewerker is inmiddels gearresteerd (ook lullig !)

Bij het bezoek aan het bejaardentehuis trof de politie in grote getale wodkaflessen aan. Daaruit conludeerde de politie dat de stokerij op volle toeren moet hebben gedraaid. Het is vooralsnog onbekend of de bejaarden er zelf financieel op vooruit zijn gegaan door de komst van de stokerij.

De politie heeft bekendgemaakt dat de wodka werd geproduceerd op basis van zogenaamde technische alcohol. De zelfgemaakte wodka wijkt qua samenstelling af van de standaardwodka en is daardoor slechter voor de gezondheid.

Elk jaar sterven zo'n 35.000 Russen aan alcoholvergiftiging. De oorzaak daarvan ligt vaak in het drinken van vergiftigde wodka, die in Rusland op grote schaal wordt gemaakt en verhandeld.

Oma Flodder ?