Virtuele nieuwslezeres maakt haar debuut

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In London is vandaag 's werelds eerste virtuele nieuwslezeres 'Ananova' geïntroduceerd. De door computers gegenereerde nieuwslezeres zal vanaf vandaag 24 uur per dag nieuws leveren op haar website.

Ze spreekt met een mid-atlantisch accent zodat de gebruikers niet afgeleid worden door een regionaal accent.
Ananova's eerste woordjes tijdens een persconferentie waren niet papa of mama maar "Good morning, I'm Ananova. I've been locked in a room for 12 months with nothing but geeks and techies for company."

Ananova is bedacht en gecreëerd door een divisie van The UK Press Association News Agency. Ze bezit een volledig scala aan menselijke trekjes, gebaseerd op onderzoek naar welke eigenschappen het publiek belangrijk vindt in een nieuwslezer.

Om te beginnen zal Ananova op internet het nieuws lezen, maar de bedoeling is dat ze dit in een later stadium ook via het huis-tuin en keuken GSMmetje zal doen.

Het ziet er allemaal heel leuk en aardig uit hoor maar de stem is irritant, de uitspraak nog irritanter en veeeel te sloom en eigenlijk ergerde ik me al na anderhalve minuut. Tja, 't is weer 's wat nieuws, maar of 't een succes wordt ? Ik betwijfel 't...



Submitter:  Bron: <a href=http://news.bbc.co.uk/ target=_new>http://news.bbc.co.uk/</a>