FOK!kers in actie voor Madalief

FOK!ster Liejannuh werd op reis door Madagaskar geinspireerd door een kindertehuis wat wordt gerund door Madalief. Madalief is een initiatief van een aantal Nederlandse dames die erg werden geraakt door de armoede in Madagaskar en het lot van de vrouwen en kinderen daar. In eerste instantie was het een samenwerking met een lokale stichting die al allerlei dingen deden daar, maar later is het een zelfstandige stichting geworden met een eigen kindertehuis en eigen projecten in een arme wijk van Ambositra.

In het kindertehuis zitten kinderen die wees zijn en kinderen wiens ouders niet (goed) meer voor ze kunnen zorgen. De kinderen wonen daar, krijgen 3 maaltijden per dag, gaan naar school en als ze thuis komen, dan kunnen ze gewoon kind zijn en spelen. Daar werd Liejannuh heel blij van, en ze vond dat meer kinderen dat daar verdienen. Omdat daar geld voor nodig is, is zij samen met FOK!ster YPPY (de travelbabes herenigd dus) een actie gestart. Met als doel veel geld ophalen zodat er nog meer kinderen een veilig thuis en een toekomst krijgen. En dat lukt, de teller staat inmiddels op 2.000 euro! Behalve donaties worden er onder andere spullen in Vraag en Aanbod verkocht.

Met een klein bedrag maak je al een groot verschil in Madagascar. Zo is een jaar schoolgeld voor een kind op de middelbare school slechts 40€, en eten 100 lagere schoolkinderen elke dag een goede maaltijd in de schoolkantine voor slechts 500€ per maand! Zie voor andere voorbeelden het forumtopic wat hieronder vermeld wordt. Kortom: elke cent telt!

Wat hebben zij te bieden? Optioneel een roze (jawel) kleurtje en Madalief! tagje. Maar vooral de wetenschap dat je iets goeds hebt gedaan.

Meer weten? Check het Madalief-topic op het Forum.

banner fok!voormadalief