Hoogste 'kerstboom' gaat weer aan

IJsselstein en omgeving worden vanaf vanavond weer beschenen door de lampjes van de hoogste 'kerstboom' ter wereld. Om 19.45 uur gaat voor de dertiende keer het licht aan op de Gerbrandytoren, de 366,8 meter hoge zendmast naast de A2.

Met een lampionnenoptocht en een feest wordt het verlichten van de mast vanavond in IJsselstein gevierd. Actrice/ presentatrice Lieke van Lexmond, die in het dorp geboren werd, zal de lichtknop bedienen.

De broers Martin en Ton Westland kwamen in 1990 met het idee om de zendmast in december als kerstboom op te tuigen. Twee jaar later werd de toren voor het eerst daadwerkelijk verlicht. In 1998 verwierf de 'kerstboom' erkenning met een vermelding in het Guinness Book of Records.

Wegens geldgebrek is de traditie een paar keer onderbroken. De Stichting Kerstboom, die de versiering voor haar rekening neemt, wist in 2007, 2008 en 2009 wel genoeg geld bij elkaar te krijgen. Honderden bedrijven en particulieren hebben ook dit jaar weer bijgedragen aan de boom, meldt de stichting op haar website.