Vrouw met één hersenhelft verrast wetenschap

Hoewel een Amerikaanse vrouw al 37 jaar met maar één hersenhelft leeft, leidt ze een zelfstandig leven. Een dokter ontdekte pas tien jaar geleden dat de Amerikaanse Michelle Mack ongeveer 95 procent van haar linkerhersenhelft mist.

Daardoor heeft Michelle Mack de wetenschap versteld doen staan, berichtte de Amerikaanse tv-zender CNN vandaag.

De linkerhersenhelft zorgt er normaal gesproken voor dat je onder meer kunt bewegen, praten en lezen. Door een beroerte voor haar geboorte is bij Mack dat deel van de hersenen nauwelijks ontwikkeld. De rechterhersenhelft heeft een groot deel van die functies overgenomen, waardoor de vrouw uit Falls Church in de staat Virginia normaal kan praten en haar opleiding aan de middelbare school met succes kon afronden.

Mack woont bij haar ouders, betaalt huur en doet het grootste deel van het huishouden zelf. Ze is financieel onafhankelijk door haar administratieve baan bij een kerk. Ze wilde haar verhaal naar buiten brengen om duidelijk te maken "dat ik normaal ben maar wel speciale behoeften heb." De vrouw hoopt dat er op deze manier meer begrip ontstaat voor "alle andere mensen die zoals ik zijn".