Schumacher keert niet terug

Meervoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher staat open voor een eventuele terugkeer in de Formule 1. Deze terugkeer moet dan wel van tijdelijk aard zijn en alleen om Felipe Massa te vervangen bij Ferrari zolang deze nog niet kan racen.


Sabine Kehm, de woordvoerster van Schumacher, heeft dit vandaag bekend gemaakt tegenover de BBC. De Braziliaan Felipe Massa is door een ongeval tijdens de race afgelopen weekend voor enige tijd uitgeschakeld en zal dus vervangen moeten worden. In eerste instantie liet Schumacher nog weten er geen zin in te hebben.

"Hij wil geen volledige comeback maken. Maar hij staat open voor een tijdelijk optreden. Ferrari bekijkt momenteel alle opties en als ze Schumacher benaderen, zal hij het zeker overwegen", aldus de manager. "Schumacher geniet momenteel van een normaal leven en normaal gesproken zou hij dan ook geen interesse hebben, maar de situatie is nu anders."

Een nekblessure die Schumacher in februari opliep kan echter nog wel roet in het eten gooien. Het is niet duidelijk of de Duitser voldoende hersteld is van deze blessure om te kunnen racen. Dit zal echter pas bekeken worden wanneer Schumacher gevraagd wordt om plaats te nemen in de Ferrari.

Update 19.35
Willi Weber, de manager van Michael Schumacher sluit een terugkeer van de zevenvoudig wereldkampioen uit. "Michael zal in geen geval in Valencia in de auto zitten. Dat is uitgesloten." Wellicht gaat hij weer testen, "maar voor al het andere geldt een duidelijke nee", aldus Weber.

Voor meer F1-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK!sport F1-site!.